Timmerije
8-fasen productontwikkelingsplan

Planmatig naar een Next Level in Plastics

Timmerije stelt een productontwikkelingsplan op dat is opgebouwd uit 8 verschillende fases. Elke fase wordt opgeleverd met een overeengekomen resultaat waarop u een beslissing kunt nemen voor de voortgang.

Fase 1: Definitie van het programma van eisen

Voor het definiëren van de ontwikkeling is het belangrijk om een programma van eisen (PvE) op te stellen waaraan uw product zal moeten voldoen. Met de kennis en ervaring van Timmerije met vergelijkbare kunststof spuitgietproducten en ontwikkelingen, zal Timmerije helpen bij het opstellen van het complete eisenpakket. Bij het opstellen van dit eisenpakket gaan wij ervan uit dat wij de nodige informatie door u als klant krijgen aangeleverd. Eindresultaat: een definitief vastgesteld PvE.

Fase 2: Conceptvorming

Het concept concentreert zich op het integreren van functies en de produceerbaarheid als kunststof spuitgietproduct. Oplevering in deze fase is één of meerdere concepten met motivatie en toetsing aan het PvE van de concepten en een onderbouwing met behulp van ontwerpschetsen.

Fase 3: Analyse

Een risicoanalyse zal in overleg met u plaatsvinden. Er zal toetsing plaatsvinden of de materiaalkeuze geschikt is voor de opgegeven eisen. Daarnaast zal er een analyse ten behoeve van de assemblage van het kunststof spuitgietproduct plaatsvinden. Het eindresultaat is een definitief vastgesteld concept.

Om risico’s zoveel mogelijk te beperken, zet Timmerije FMEA (Potential Failure Mode and Effects Analysis) in. FMEA is een methode waarbij op systematische wijze wordt onderzocht welke mogelijke problemen zich kunnen voordoen met het proces of met het kunststof spuitgietproduct in de toekomst.

Fase 4: Prototyping

Aanmaak van één of meerdere prototypes van het kunststof spuitgietproduct. Het model is bedoeld voor een indruk van de hoofdafmetingen, passing en detaillering in het product. Door middel van de nieuwste, lasergestuurde technieken kan Timmerije heel snel prototypen realiseren zonder al over de matrijs te beschikken. Dikwijls is immers fysieke, driedimensionale beoordeling noodzakelijk. Bijvoorbeeld om de passing te controleren met eventuele andere onderdelen van uw product, om fysieke verhoudingen en dergelijke te kunnen beoordelen, of voor andere testdoeleinden.

Voor prototyping heeft Timmerije een heel scala aan mogelijkheden, variërend van een eenvoudige mockup tot en met een full-function product. Meestal wordt daarbij gekozen voor een aanpak van “parallelle acties”, waarbij de verschillende prototyping-mogelijkheden overlappend worden ingezet. Zo krijgt u optimale transparantie, maar behoudt u ook snelheid binnen het proces van proefmodellen.

Fase 5: Engineering (Detaillering van het ontwerp)

Detaillering van het kunststof spuitgietproduct is de belangrijke fase om over te gaan tot de matrijzenbouw en de automatisering. Deze fase kan door Timmerije of door uw eigen engineeringafdeling voor u worden uitgevoerd.

  • Uitwerken van het gekozen concept in het ontwerp (ruggen, wanddikte, lossing, etc.)
  • Vastleggen lossingen, maatvoeringen, toleranties, etc.
  • 3D CAD model, vorm geschikt voor matrijs- en gereedschap aanmaak
  • 2D producttekeningen incl. te meten maten ten behoeve van uiteindelijke productie, voorzien van tuningsafspraken om nauwkeurige maatvoering te realiseren
  • Moldflow en FEM analyse

Fase 6: Matrijs en Automatisering

Op basis van de door u aangeleverde definitieve 2D- en 3D CAD tekeningen van het te produceren kunststof spuitgietproduct start Timmerije de ontwikkeling en de aanmaak van de matrijs. Timmerije werkt daarvoor samen met een uitgebreid internationaal netwerk aan matrijzenmakers voor de juiste prijs/kwaliteitverhouding en spreiding van risico’s. De matrijzen worden gebouwd volgens de aan Timmerije opgegeven standaards en specificaties. Een planning wordt inzichtelijk opgesteld om de gewenste productlancering voor u te realiseren. De benodigde automatisering en aanverwante productiegereedschappen zullen parallel aan de matrijzenbouw plaatsvinden.

Fase 7: Productie

Alvorens Timmerije in serieproductie gaat met uw kunststof spuitgietproduct zal het product en het benodigde proces vrijgegeven moeten worden. Hiervoor wordt volgens de PPAP (Production Part Approval Process)-procedure de bijbehorende documentatie opgeleverd. Het PPAP-dossier levert het bewijs dat Timmerije uw klantspecifieke eisen begrepen heeft en hieraan voldoet. Dit wordt samen met een productsample voor u samengevat in een Part Submission Warrant formulier.

Fase 8: Finishing & Assemblage

Voor dit verlengstuk van de productie van uw kunststof spuitgietproduct zijn overeenkomstige stappen nodig om het proces te valideren. Alvorens Timmerije in serieproductie gaat met de finishing en of de assemblage van uw kunststof spuitgietproduct zal het product en het benodigde proces vrijgegeven moeten worden. Volgens de PPAP (Production Part Approval Process)-procedure wordt de bijbehorende documentatie opgeleverd. Dit wordt samen met een productsample voor u samengevat in een Part Submission Warrant formulier.

Timmerije geeft u ook graag meer informatie over onze Engineering en Services.

160922_8-fasen-ontwikkelingsplan-01