Timmerije
Matrijs engineering

Betrouwbare matrijzen binnen de cyclus en levensduur

Op basis van de door u aangeleverde definitieve 2D- en 3D CAD-tekeningen van het te produceren kunststof spuitgietproduct start Timmerije de feasibibity van het product en de ontwikkeling en de aanmaak van de matrijs. Timmerije werkt daarvoor samen met een uitgebreid internationaal netwerk aan matrijzenmakers voor de juiste prijs/kwaliteitsverhouding en spreiding van risico’s.

De matrijzen worden gebouwd volgens de door Timmerije opgegeven standaards en specificaties. Om de gewenste productlancering voor u te realiseren wordt een overzichtelijke planning opgesteld. De benodigde automatisering en aanverwante productiegereedschappen zullen parallel aan de matrijzenbouw plaatsvinden.
De afname van de spuitgietmatrijs bij de leverancier kan indien gewenst samen met u gedaan worden. Na binnenkomst en inspectie van de matrijs, wordt deze getest tijdens een uitgebreide proefspuiting middels het Scientific Moulding Process. Na het aanbieden van een nulserie zal bij goedkeur van het product de matrijs vrijgegeven worden voor productie. Dit deel van het proces kan worden uitgebreid tot en met een volledige PPAP.