Overlijden Arend Timmerije

Overlijden Arend Timmerije

Op 11 mei 2021 bereikte ons het trieste nieuws dat Arend Timmerije op 82-jarige leeftijd is overleden. In 1958 zijn Arend en zijn oudere broer Jan gaan werken binnen de onderneming. Om basiskennis van het spuitgieten op te doen is Arend een jaar in Oostenrijk bij de firma Engel opgeleid. Daarna heeft hij zich hoofdzakelijk als autodidact ontwikkeld tot een groot innovator met een onstuitbare drang om steeds weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken voor het toepassen van kunststoffen. Hij experimenteerde zelf ook om eigenschappen van materialen aan te passen. Hij was een meester in het bedenken van oplossingen voor problemen die klanten ondervonden bij het ontwikkelen van hun producten. Keer op keer kwam hij in korte tijd met meerdere, soms onconventionele oplossingen. Hij was werkelijk in staat om “out of the box” te denken. Een eigenzinnige man met een fascinatie voor techniek.
Samen met Jan was hij een gouden koppel dat elkaar de ruimte gunde en aanvulde: Jan de commerciële en zakelijke kant, Arend de techniek en productontwikkeling. Arend zorgde ervoor dat er stevig werd geïnvesteerd in moderne spuitgietmachines, productieautomatisering, hoogwaardige freesmachines, CNC apparatuur en computergestuurde design tools. Zo kon het bedrijf gestaag groeien: er vonden meerdere uitbreidingen in de vorm van nieuwbouw plaats.
Tot op late leeftijd bleef Arend belangstelling houden voor het bedrijf getuige zijn bezoeken en betrokken discussies. In feite leeft de filosofie van Arend Timmerije nog altijd voort in het bedrijf anno 2021: de ambities van onze klanten mogelijk maken door het leveren van unieke spuitgietoplossingen. Wij zijn Arend dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan onze onderneming en zullen zijn bevlogenheid missen.
We wensen Dinie, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie sterkte toe met het verwerken van dit verlies.