Timmerije
Project management

Door projectmatig te werken behoudt u grip op het proces

Om uw kunststof spuitgietproduct tot een succes te maken beschikt Timmerije over een projectenorganisatie. In deze samenwerkingsvorm is Timmerije actief om kennis uit te wisselen en u adviezen te geven om uw kunststof spuitgietproducten maakbaar te krijgen voor serieproductie. Een projectteam van Timmerije is samengesteld uit verschillende disciplines: productontwikkeling, matrijsontwikkeling, procesontwikkeling en ook inkoop/verkoop, om naast de maakbaarheid direct cijfers paraat te hebben om investeringsbeslissingen te kunnen nemen.

Timmerije kiest voor een multi-disciplinaire aanpak om late wijzigingen te vermijden en de juiste middelen te gebruiken om een kwalitatief hoogstaand product te realiseren. Op tijd en tegen de laagste kosten. Om ervoor te zorgen dat een project tijdig afgerond wordt en dat het product/proces aan alle klanteisen voldoet, werkt Timmerije voor ISO/TS 16949-klanten volgens de APQP methodiek.

projectmanagement

Timmerije werkt volgens de APQP methodiek en het 8-fasen productontwikkelingsplan

APQP (Advanced Product Quality Planning of vrij vertaald “Projectmanagement”) is een gestructureerde methode voor het definiëren en vaststellen van de noodzakelijke stappen die uitgevoerd moeten worden gedurende de ontwikkeling van een product of voorbereiding van een productieproces. Dit geldt dus ook voor uw kunststof spuitgietproduct. Door te werken volgens deze APQP-methodiek biedt Timmerije u structuur voor effectieve communicatie tussen alle betrokken partijen. Zo zorgen we ervoor dat alle stappen tijdig worden afgerond. Alvorens Timmerije in serieproductie gaat met uw kunststof spuitgietproduct, zal het product en het benodigde proces vrijgegeven moeten worden. Hiervoor wordt volgens de PPAP (Production Part Approval Process)-procedure de bijbehorende documentatie opgeleverd. Het PPAP-dossier levert het bewijs dat Timmerije uw klantspecifieke eisen begrepen heeft en hieraan voldoet. Dit wordt samen met een productsample voor u samengevat in een Part Submission Warrant formulier.

Lees meer over het 8 fasen productontwikkelingsplan.