Timmerije
Mvo kernpunten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Timmerije hecht waarde aan het welzijn van mens, milieu en maatschappij. We houden rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op deze factoren en kiezen daarom voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Integratie sociale werkplaats

Zo werken wij al ruim 35 jaar samen met Hameland, de organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt bij hun ontwikkeling. Sinds 2012 werken de sw-medewerkers bij Timmerije op de assemblage-afdeling als betrokken, prettige collega’s met hart voor de zaak. Hiermee is de samenwerking tussen Timmerije en Hameland het schoolvoorbeeld in de ontwikkeling die de Hameland-medewerkers hebben doorgemaakt: van werknemer binnen de muren van Hameland naar werknemer bij een reguliere werkgever.

CO2 footprint

In onze kunststof productontwikkelingstrajecten houden wij rekening met het beperken van materiaalgebruik en de impact op de CO2 footprint. Tevens hergebruiken wij onze materialen zoveel mogelijk en zetten we recyclaten in voor diverse projecten. Voor klanten hebben wij parallel daaraan recyclingstrajecten opgezet. De kunststof spuitgietonderdelen nemen wij retour uit de markt en we scheiden deze om ze te vermalen in onze eigen malerij.

Inzet recyclaten en biopolymeren

Naast recyclaten zullen de biopolymeren steeds meer worden toegepast. Omdat de bioploymeren qua toepassingsmogelijkheden nog in de ontwikkelingsfase zitten, stellen wij onze eigen matrijzen beschikbaar om deze trajecten te versnellen. Samen met grondstofleveranciers onderzoeken wij hoe deze duurzame oplossing in kunststof spuitgietproducten het beste kan worden verwerkt.

Zero waste

Eén van onze key performance indicatoren is uitval. Daarvoor hebben wij intern een project opgestart, “Don’t waste it”, om uitval in onze productie te reduceren. Door de investeringen in een manufacturing execution system zijn wij in staat deze reductie gecontroleerd uit te voeren en te waarborgen.

Reductie energieverbruik

Voor verlaging van het energieverbruik hebben wij onze specificaties en werkwijze aangescherpt. Bij alle investeringen en de te ondernemen acties richten wij ons hierdoor op dit punt. Zo zijn al onze nieuwe machines energiezuiniger en maken wij het machinepark spanningsloos wanneer er niet geproduceerd wordt. Bovendien hebben we ons warehouse voorzien van ruim 500 zonnepanelen.

Omgeving

Onze maatschappelijke functie in de omgeving geven wij vorm door lokale sponsoring van het verenigingsleven, deelname aan festiviteiten en het organiseren van bedrijfsbezoeken. Voor de opleidingen in de omgeving stellen wij ons als leerbedrijf beschikbaar voor stage- en leerplekken.

Kernpunten

Binnen Timmerije zijn een 7-tal kernpunten gedefinieerd die aangeven waarvoor Timmerije gaat en staat. Deze kernpunten nemen wij mee in al onze beslissingen die wij nemen voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering:

Rethink

Timmerije ondersteunt als NRK lid het Rethink programma. Dit is een gezamenlijk initiatief van de kunststof producerende en -verwerkende industrie in Nederland. Met Rethink proberen wij een zo breed mogelijk beeld te geven over onze industrie en de rol die wij spelen in de verduurzaming van onze samenleving. Klik op de button.