Duurzaam doen met Vepa

Van ziekenhuisafval naar een toekomstbestendige stoel de “Blue Finn” van de firma Vepa. Timmerije is als ketenpartner duurzaam in beeld  gebracht tijdens de productie hiervan.

Duurzaam doen met Vepa is een video waarin wordt weergegeven hoe en waarom Vepa de Blue Finn stoel heeft ontwikkeld van ziekenhuisafval. Gert Jan van Vepa neemt ons mee in dit verhaal en laat ons zien waardoor dit duurzame proces toekomstbestendig is.

De Blue Finn stoel van Vepa is ontstaan door een duurzame ontwikkeling met daarbij hergebruik van materialen als uitgangspunt. Aan deze toekomstbestendige oplossing heeft Timmerije kunnen bijdragen door de kunststof zitting en rugleuning produceerbaar te maken van het gerecyclede  ziekenhuisafval. Dit ziekenhuisafval is een kunststofdoek “de Bluewrap” dat gebruikt wordt voor het steriel houden van medische instrumenten. Deze doek kan maar één keer gebruikt worden en zal normaliter bij de restafval terecht komen.

De Bleu Finn stoel van Vepa is ontstaan door een duurzame ontwikkeling met daarbij hergebruik van materialen als uitgangspunt.

Blue Finn – Vepa

Vepa is een familiebedrijf en onderdeel van de Fair Furniture Group. Dit is een familie van gelijkgestemde merken en mensen. Met 6  merken en meer dan 450 medewerkers kunnen zij samen alles maken: van innovatieve grondstof tot complete inrichting. Slimme ideeën komen tot leven in hun lokale fabrieken in Breda, Emmen, Hoogeveen, Telford en Wijchen. Zij behoren tot de top van meubelproducenten in Nederland en zijn actief in Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. Over Vepa – Vepa

De Fair Furniture Group bestaat uit de merken Vepa,  Eromesmarko, Be by Bèta, De Lockerfabriek, Nomique, Nice Price Office en Zooi. Zij staan voor: Fair voor mens, maatschappij en aarde: dat is de basis waarop zij een nieuwe toekomstbestendige economie willen bereiken, waarin ze samen met haar mensen en stakeholders kunnen blijven ondernemen. Ons verhaal – FFG (fairfurnituregroup.nl)

Samen met Bywyd heeft Vepa een oplossing gevonden voor het verwerken van dit restmateriaal. De ziekenhuizen LUMC en Meander zijn net zoals de Groene OK en afvalverwerker PreZero vanaf het begin betrokken geweest bij het proces van de Blue Finn.

Afbeelding van de productie van de Blue Finn zitting uit granulaat van ziekenhuisafval de Bluewrap.
Deel dit bericht: